Hatecke reddingssloep op de Enchanted Princess behandeld met Impressed Pro Marine

Op zaterdag 13 augustus meerde het cruiseschip Enchanted Princess van rederij Princess Cruises af aan de cruiseterminal bij de Wilhelminakade in Rotterdam. Het schip met een indrukwekkende lengte van 330 meter biedt plaats aan circa 3600 passagiers plus 1350 bemanningsleden.

In navolging op de eerder uitgevoerde pilot op de Hatecke reddingssloepen van cruiseschip Aida Perla volgde dit weekend dus een reddingssloep van de Enchanted Princess. Onze dealer Alpha Marine Pro begeleidde het proces waarbij collega dealers CMC-Pro en TwentyOne Onderhoud assisteerde.

Ook op de reddingssloep aan boord van de Enchanted Princess zijn vergelijkbare problemen en gebreken geconstateerd als op de reddingssloepen van de Aida Perla. De felle kleur vervaagt zeer snel door het verkrijtingsproces hetgeen zorgt voor een doffe ondergrond dat directe gevolgen heeft voor de veiligheid aan boord. Het poetsen van de reddingsboten biedt geen uitkomst, nog buiten het feit dat dit in een hoge frequentie uitgevoerd moet worden, verkeuren de polymeren naar geel tinten. Dit resulteert in een verandering van kleur en een steeds hogere afname qua glansgraad. De boten worden steeds matter.

Gedurende de periode dat het cruiseschip aan de Wilhelminakade lag is een reddingssloep onderhanden genomen conform de Impressed Pro Marine methodiek. Door allereerst een uitgebreide inspectie waarbij met behulp van ons conditiescore systeem de technische staat van de reddingssloep is bepaald. Al snel werd duidelijk dat de ondergronden gecategoriseerd kunnen worden in conditiescore 4. Na een intensief voorbehandelingsprogramma is de reddingssloep behandeld middels het Impressed Pro Marine Coat beschermsysteem. Hiermee is de reddingssloep gereconditioneerd naar conditiescore 1 á 2. Met een tailormade onderhoudsprogramma kunnen we vervolgens de technische staat van de ondergronden consolideren in conditiescore 1 á 2. Het eindresultaat is wederom zeer positief te noemen, naast het veiligheidsaspect is ook de luxe uitstraling hersteld.

Deze tweede pilot is onderdeel van een uitgebreid proces waarbij de doelstelling is om in de nabije toekomst een uitgebreide procedure op te stellen waarmee de veiligheid van de reddingsboten gewaarborgd blijft.